Begge ben er revet væk under mig

Jens Henriksen, FA 50 Ingrid, er en af de fiskere, som bliver hårdt ramt af forbud mod trawlfiskeri

Jens Henriksen er en af de fiskere, som bliver hårdt ramt af, at politikerne har besluttet at indføre et forbud mod trawlfiskeri i Storebælt, Lillebælt og Langelandsbælt.

Det gør han til trods for, at han ikke fisker med trawl, men med snurrevod.

For forbuddet gælder ikke kun for fiskere, der fisker trawl, men også for fiskere, der fisker med andre typer af slæbende redskaber, for eksempel snurrevod.

– Det betyder, at alt det, jeg har bygget op gennem de sidste 30 år, bliver værdiløst. Jeg har haft 100 procent af mit fiskeri i det område, hvor der nu lukkes ned, siger Jens Henriksen, der har fartøjet FA 50 Ingrid.

Fordi Jens Henriksen de seneste år har fisket efter rødspætter i stedet for torsk, kan han ikke gøre brug af den ophugningsordning, som er lavet til fiskerne i Østersøen.

Samtidig er han ramt af, at man har flyttet lukkeperioden for ålefiskeri, så der ikke længere må fiskes efter ål i november, som er den måned, hvor han plejer at fange flest ål.

– Jeg har altid haft to ben at stå på i mit fiskeri med ålefiskeriet om efteråret og snurrevodsfiskeriet resten af året. Begge ben er nu revet væk under mig. Jeg ved ærlig talt ikke, hvad jeg skal gøre. Min båd er værdiløs, når den ikke kan bruges til snurrevodsfiskeri i Bælthavet. Alligevel er jeg ikke berettiget til ophugningsstøtte, fordi jeg ikke har fisket torsk de seneste år. Jeg synes, det er dybt urimeligt, siger Jens Henriksen.

Vattenfall afviser beskyldninger: Vi har tilgodeset fiskernes interesser

Vattenfall afviser nu på det kraftigste, at selskabet skulle have forbigået regler om kompensation til fiskere i forbindelse med opsætning af havvindmøller

Vattenfall afviser beskyldninger: Vi har tilgodeset fiskernes interesser

Vattenfall afviser nu på det kraftigste, at selskabet skulle have forbigået regler om kompensation til...