Kom med Danmarks Fiskeriforening til Food Festival

Snart går det løs i Aarhus, når fiskerne tager på Food Festival – kom med!

Traditionen tro indtager Danmarks Fiskeriforening Tangkrogen i Aarhus, når der 1.-3. september holdes Food Festival.

Danmarks Fiskeriforening vil i år også være at finde i Hav-området, hvor de mange frivillige ikke blot lokker med udsigt over bugten og duften af tang hængene i luften, men også med smagsprøver, gode grin, tegnekonkurrencer for børnene, rørefisk og meget andet.

 

Fiskerkonen tryller

I 2022 var der for første gang en cook-along med Rikke Stjerne, hvor hun på scenen tilberedte en ret, som gæsterne i teltet skulle kopiere. Dette blev en kæmpesucces, og derfor er det igen i år muligt at komme i køkkenet med fiskerkonen fra Sæby. Billetter til denne særlige begivenhed vil blive solgt via Food Festivals hjemmeside.

I løbet af de tre dage vil det også være muligt at finde Rikke Stjerne i nærheden af Danmarks Fiskeriforenings telt, hvor hun vil afholde workshops og fortælle om livet som fiskerkone.
Der vil selvfølgelig også være smagsprøver i massevis i Danmarks Fiskeriforenings telt, for ingen skal misse muligheden for at smage på noget af alt det ypperste, man kan fange i de danske farvande.

 

Kamp mod fordomme

I løbet af de tre dage vil der være aktiviteter, der giver en god forståelse for fiskernes arbejdsdag og de råvarer, som danskernes fiskere fanger.

Derfor vil fiskerne også stille op til samtaler og svare på spørgsmål fra nær og fjern, så de kan punktere mange af de fordomme, som danskerne har til et stolt, traditionsrigt erhverv.

Der kommer fiskere fra fiskeriforeningerne i Thyborøn, Hirtshals, Skagen og Strandby, som er klar til at tage en tørn med smagsprøver på både fisk og fiskeri.

 

3 dages fiskefest

Det er ikke kun Danmarks Fiskeriforening og Rikke Stjerne, der indtager Hav-området, for det er bare ikke en rigtig Food Festival, hvis der ikke også er Tørfisk!

Det populære band fra det vestjyske vil underholde ad to omgange lørdag, kun afbrudt af den traditionsrige og yderst populære fiskeauktion.

Alt i alt er der lagt op til en tre dage lang fest i fiskens tegn, når Danmarks Fiskeriforening indtager Tang-krogen den første weekend i september. For foreningen har allieret sig med dygtige fiskere, som alle er klar til at fortælle gæsterne historier om et dansk fiskeri, der er i verdensklasse. Der vil være noget for enhver smag og aldersgruppe alle dage, så der er faktisk ingen undskyldninger for ikke at slå vejen forbi Danmarks Fiskeriforenings stand på Tangkrogen i Aarhus 1.-3. september.

Vi ses i Smilets By til en sand fiskefest!

 

Rødspætte-bestanden i Kattegat og Østersøen er eksploderet

De danske fiskere i Kattegat og Østersøen vil højest sandsynligt kunne fange markant flere rødspætter i de kommende år

Rødspætte-bestanden i Kattegat og Østersøen er eksploderet

De danske fiskere i Kattegat og Østersøen vil højest sandsynligt kunne fange markant flere rødspætter...