Minister skal forholde sig til nyt trawlstudie

Danmarksdemokraternes fiskeriordfører har bedt fiskeriministeren kommentere nyt studie om trawlfiskeriet fra University of Washington

Fiskeriminister Jacob Jensen (V) bliver nu bedt om at forholde sig til ny forskning fra University of Washington, som konkluderer, at det ud fra en samlet betragtning vil skade miljøet, hvis man forbyder fiskeri med bundtrawl.

Det er Danmarksdemokraternes fiskeriordfører Kristian Bøgsted, der har bedt ministeren forholde sig til den nye forskning.

– Jeg synes, det er vigtigt, at ministeren forholder sig til det her studie, fordi det viser, at trawlfiskeri slet ikke er så ringe endda, når man ser på klima- og miljøpåvirkningerne. Det er selvfølgelig noget, der bør indgå i arbejdet, når vi kigger på, hvordan vi fremtidssikrer og udvikler fiskeriet, siger Kristian Bøgsted.

Forskerne fra University of Washington konkluderer i det nye studie, som har været offentliggjort i Journal of Marine Science, at miljøpåvirkningen fra trawlfiskeri er markant mindre end miljøpåvirkningen fra de fleste andre former for fødevareproduktion, så længe trawlfiskeriet finder sted under god forvaltning.

Forskerne konkluderer også, at når trawlfiskeri finder sted under god forvaltning, så stiger bestandene af både fisk og skaldyr, og at det er muligt at tage hensyn til sårbare arter i havet.

– Jeg er spændt på, hvordan ministeren forholder sig til det, og jeg håber sådan set også, at det får politikerne på venstrefløjen til at vågne op og holde op med at give fiskerne skylden for alting. Det sidste kan jeg dog godt have min tvivl om, siger han.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...