Svend-Erik Andersen: Vi beviser gerne, at limfjordsfiskerne fisker lovligt

Forud for et samråd torsdag om fiskeriet i Limfjorden har Svend-Erik Andersen et debatindlæg om sagen i Jyllands-Posten

Der har været meget virak om fiskeriet efter muslinger i Limfjorden i den seneste tid.

På torsdag skal fødevareminister Jacob Jensen (V) i samråd om sagen, og forud for samrådet har Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening et debatindlæg i Jyllands-Posten.

Her gør han det endnu engang klart, at fiskerne i Limfjorden ikke fisker med for meget motorkraft, hvilket fiskerne også meget gerne vil have lov at bevise, så enhver tvivl kan fejes af banen.

– Løsningen ligger lige for. Vi foreslår en model, hvor vi sender oplysninger om, hvor mange hestekræfter vores motorer yder direkte til Fiskeristyrelsen, som derved kan kontrollere og sikre, at motorerne ikke yder mere end de tilladte 130 kilowatt svarende til 174 hestekræfter, skriver Svend-Erik Andersen.

– Det er billigt. Og det er effektivt. Fartøjerne på Limfjorden er allerede forberedt til sådan en løsning, da de i forvejen har en såkaldt blackbox, der sender data om hvor og hvornår, fartøjet fisker til Fiskeristyrelsen. Dermed bør det være en smal sag at udvide systemet, så det også kan sende data om fartøjets brændstofforbrug, som kan bruges til at fastslå, hvilken effekt motoren yder, skriver han.

Svend-Erik Andersen konstaterer også i debatindlægget, at et spritnyt notat fra DTU Aqua, der i årevis har forsket i netop muslingefiskeriet i Limfjorden, konkluderer, at muslingefiskeriet ikke har en betydende effekt på iltsvindet i Limfjorden, som der også har været påstande fremme om.

– På den baggrund håber vi meget, at vi kan få politisk opbakning til at aflive tvivlen om motorkraft i Limfjorden en gang for alle, skriver han.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...