Advarer om delfinen i Lillebælt

Legesyg delfin i Lillebælt er så glad for mennesker, at den nemt kan komme i fare

Dette er IKKE et billede af delfinen Skywalker, men et marsvin. Flere har observeret, at den legesyge delfin dræber marsvin - han kaster den op i leg, hvilket betyder brækkede ribben og punkterede lunger for marsvinene. Det er normal adfærd for delfiner. Foto: Fiskeri Tidende

Delfinen Skywalker er taget fra Thyborøn til Lillebælt, hvor den boltrer sig på livet løs til stor glæde for sejlende.

Men nu advarer en naturfotograf mod at interagere for meget med delfinen, da det menneskeliggør den, men faktisk også kan bringe dens liv i fare.

Det skriver TV Midtvest.

– Det specielle ved Skywalker er, at han opsøger mennesker. Han har så meget testosteron i kroppen, at han elsker at optræde. I stedet burde han bruge tiden på at søge føde, og samtidig risikerer han også at blive ramt af en skrue eller blive viklet ind i kæder og snore, så han ikke kan komme fri, siger Lars Mikkelsen, der er naturfotograf til TV Midtvest.

Det antages at Skywalker er på jagt efter en mage, hvilket har bragt ham helt til Kaliningrad og Tyskland – pt. hænger han så ud i Lillebælt. Han er spottet fra Aarhus og ned til Haderslev.

Lars Hast, der fisker med tejner ud fra Skærbæk har jævnligt besøg af Skywalker. Det har han delt videoer af på blandt andet Facebook.

Se delfinen lege her.

Der er tre delfiner i Danmark. De kommer fra Skotland og har slået sig ned ved Thyborøn. Der er tale om mor Chewbacca, Tall Finn og Leia. Skywalker og Leia er børn af Chewbacca.

Alle delfinerne er fredede.