Byråd opfordrer til dialog med fiskeriet om møllepark

Byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune opfordrer til, at man går i dialog med fiskeriet om placeringen af havmølleparken Nordsø I

Vindmølleparken Nordsø I ud for Hvide Sande er i høring, og i den forbindelse indsender byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune et høringssvar, hvor byrådet opfordrer til, at man går i dialog med fiskeriet om placeringen af møllerne.

Det besluttede et enigt byråd på et byrådsmøde tirsdag.

Det blev i første omgang foreslået på mødet, at byrådet skulle opfordre til, at møllerne flyttes fra 20 til 30 kilometer fra land, og at man skal tage hensyn til kommunens Power-to-X-strategi.

Det var der bred enighed om, og det samme var der, da det efterfølgende blev foreslået af tre byrådsmedlemmer fra Hvide Sande, at man også opfordrer til, at der tages hensyn til fiskeriet.

– Jeg ved, at der er fiskere, som var rigtig trætte af, at der forsvandt nogle fiskepladser i forbindelse med Horns Rev. De kunne have flyttet projektet 100-200 meter. Men det skete ikke. Det skal vi sikre ikke sker med Nordsø-møllerne. Erhvervet er hårdt presset i forvejen, sagde Jens Erik Damgaard (KD).

Thomas Sloth, der er formand for Sydvestjysk Fiskeriforening, glæder sig over, at byrådet gør opmærksom på risikoen for, at vigtige fiskepladser kan gå tabt.

– I det område, hvor man vil opføre møllerne, er der vigtige fiskepladser for fiskeri efter både rødspætter, tobis og brisling, som er tre af de vigtigste arter for fiskerne i Hvide Sande. Dertil kommer, at vi er bekymrede for, hvad kablerne fra mølleparken kommer til at betyde for hesterejefiskeriet, som også er et meget vigtigt fiskeri hos os, siger Thomas Sloth.

– Derfor er det rigtig positivt, at byrådet opfordrer til, at man tager en dialog med fiskeriet om det, og jeg er også rigtig glad for, at man i byrådet er opmærksom på fiskeriet og anerkender betydningen af det fiskeri, vi har i Hvide Sande, siger han.