Kattegatskipperen, der formidler på livet løs

Den anden nominerede til Årets Fisker 2023 er Henrik Krogh Larsen fra FN 261 Stjerne

Foto: Fiskeri Tidende

HENRIK KROGH LARSEN, FN 261 STJERNE

Det er første gang, at Henrik Krogh Larsen fra FN 261 Stjerne er nomineret til Årets Fisker – en nominering, der kom som så stor en overraskelse, at han blev helt målløs, da han modtog den gode nyhed.

– Den havde jeg ikke set komme, det vil jeg gerne indrømme. Jeg havde faktisk aldrig troet, at jeg skulle blive nomineret til Årets Fisker, så det er jeg da glad for, at jeg er blevet, fortæller Henrik Krogh Larsen:

– Det er rart at få et skulderklap for det, jeg går rundt og laver.

Kattegatfiskeren er blandt andet nomineret for sit utrættelige arbejde med at deltage i debatten om CCTV i Kattegat.

Men Henrik Krogh Larsen er ikke kun engageret i kampen mod CCTV. Han bruger også rigtig meget af sin tid på land, hvor han sammen med sin kone, Rikke Stjerne, drager rundt til arrangementer, hvor de formidler budskabet om at spise fisk, hvilket er noget af det, han også er nomineret for.

– Jeg kan godt lide at tage med Rikke ud til f.eks. Naturmødet, Food Festival og når vi laver Smagen af Kattegat, for der møder vi folk og lærer dem om fisk. Og forhåbentlig giver vi dem lyst til at kaste sig ud i at lave mere fisk derhjemme, hvis vi har hjulpet dem lidt på vej, fortæller han.

I indstillingen til Årets Fisker 2023 bliver det nævnt, at Henrik Krogh Larsen har startet en gårdbutik, Knappen Hummersalg, der sælger jomfruhummere til interesserede.

– Den forretning går strygende. I december 2023 havde vi et rigtig godt salg, og vi løb tør for hummere mellem jul og nytår.

– Jeg kan se, at kunderne er glade for de hummere, de køber hos mig. Jeg gør en stor dyd ud af at levere så gode råvarer som muligt, da det giver kunder, som kommer igen, lyder det fra den anden nominerede til Årets Fisker 2023.

Fiskerne fanger masser af kulmuler

De danske fiskere har haft et godt fiskeri efter kulmuler i årets første fire måneder

Fiskerne fanger masser af kulmuler

De danske fiskere har haft et godt fiskeri efter kulmuler i årets første fire måneder