Thyborøns flyvende hollænder er ikke bange for nyt

Tre fiskere er nomineret til prisen som Årets Fisker 2023. Over de næste dage vil de blive præsenteret én for én

Foto: Henrik Vinter Krogh

TAMME BOLT, L 757 AALTJE POSTMA OG L 232 TOVE KYNDE

For andet år i træk er Tamme Bolts navn at finde blandt de nominerede til Årets Fisker, og for andet år i træk er den hollandske fisker med base i Thyborøn overrasket over at være blevet nomineret.

– Det føles da rart at være nomineret igen, for det må jo være tegn på, at jeg gør noget rigtigt. Jeg er rigtig taknemmelig for at være nomineret, så tak, fortæller Tamme Bolt.

Noget af det, som Tamme Bolt er nomineret for, er, at han altid formår at smile og bevare optimismen, selv når det ikke kører som smurt i fiskeriet. Og den karakterbeskrivelse, kan han godt selv se, er ret præcis.

– Jeg har været i branchen i mange år, hvor jeg har oplevet meget negativitet og set min del – især efter Brexit – men jeg tror stadig fuldt ud på erhvervet og det, jeg laver. Det er vigtigt for mig at bevare troen, siger fiskeren.

– Jeg tror ikke, at der er særlig meget, der kan ryste mig. Der er selvfølgelig udfordringer, som f.eks. rentestigninger og faldende kvoter, men det kan ikke ryste mig, da jeg har prøvet det før, fortsætter han.

I indstillingen til Årets Fisker 2023 bliver det også fremhævet, at Tamme Bolt ikke er bange for at kaste sig ud på dybt vand og prøve noget nyt – som blandt andet at fiske målrettet efter blæksprutter.

– Jeg var klar over, at det ville være et godt alternativ for os, hvis vi skulle tænke i nye muligheder. Der er hollandske og engelske kolleger, der har fisket efter blæksprutter i mange år, så dem har jeg luret lidt af, så idéen er ikke opstået hos mig selv, men jeg har været med til at gribe den, siger Tamme Bolt.

– Det er da positivt, at jeg i en voksen alder har lyst til at omstille mig og prøve noget nyt. Det kan jeg godt lide, for det er med til at gøre erhvervet spændende. Og så kan jeg ikke lide at være nega- tiv, det er ikke en del af min personlighed, lyder det fra den nominerede fisker fra Thyborøn.

Rødspætte-bestanden i Kattegat og Østersøen er eksploderet

De danske fiskere i Kattegat og Østersøen vil højest sandsynligt kunne fange markant flere rødspætter i de kommende år

Rødspætte-bestanden i Kattegat og Østersøen er eksploderet

De danske fiskere i Kattegat og Østersøen vil højest sandsynligt kunne fange markant flere rødspætter...