Brexit-erstatning giver rekordresultat for Hirtshals-rederi

Den tidligere HG264 Ruth sejler nu som HG265 Asbjørn, og er et pelagisk fiskefartøj

HG265 Asbjørn. Foto: Danmarks Pelagiske Producentorganisation

Rederiet Asbjørn A/S i Hirtshals offentliggjorde fredag den 14. juni et ekstraordinært regnskab for 2023. Årets resultat blev over 950 millioner kroner, med en selskabsskat på 323 millioner kroner, skriver Nordsøposten.

Familierederiet overtog fartøj og fiskerimuligheder fra Gullak Madsen og Rederiet Ruth, og den tidligere HG264 Ruth sejler nu som HG265 Asbjørn, og er et pelagisk fiskefartøj.

Dette, sammen med en erstatning på 77 millioner kroner fra EU for tabte fiskerimuligheder til UK efter Brexit, har ført til et rekordresultat.

– For os, har der efter brexit været to veje at gå. Enten at nedjustere, eller at investere. Vi tror på fremtiden for fiskeriet og vi tror på at markedet for sunde, bæredygtige og klimaeffektive proteiner fortsætter med at vokse. Derfor gik vi ind i handlen med Gullak Madsen og Ruth, og derfor har vi omstruktureret vores virksomhed. Det var en nødvendig investering i vores virksomheds fremtid, fortæller Fridi Magnusen, en af ejerne i Asbjørn A/S, ifølge Nordsøposten.