Europêche kræver handling fra EU om kvoter

Europêche opfordrer til en fast linje over for Norges ensidige kvotefastsættelser af makrel og torsk

Maroš Šefčovič (nr. 2 fra højre) sammen med repræsentanter for Europêche.

Europêche, som repræsenterer den europæiske fiskerisektor, har afholdt møder med EU Kommissionens næstformand, Maroš Šefčovič, og embedsmænd fra medlemslandene for at drøfte en stribe emner med relation til fiskeri, skriver The Fishing Daily.

Blandt de centrale emner var dialogen mellem EU og Norge om fiskeri, hvor Europêche udtrykte tilfredshed over, at fiskeri er inkluderet i de diplomatiske samtaler. Organisationen opfordrede dog til en fast linje over for Norges ensidige kvotefastsættelser af makrel og torsk.

Europêche roste også Kommissionens indsats i at forsvare europæiske tunfiskekvoter, men påpegede en stigende konkurrenceforskel mellem EU’s og ikke-EU’s fiskere, som skader europæisk fiskeris konkurrenceevne i Atlanterhavet.

Efterspørger større kvoter

Derudover opfordrede Europêche til en bedre balance i kvoter for 2025 og understregede behovet for fleksibilitet og en 10 procents stigning i torskekvoter i Nordsøen.

I Middelhavet og Østersøen efterlyste Europêche evaluering af eksisterende forvaltningsplaner, før yderligere restriktioner indføres, og kritiserede de symbolske kvotereduktioner for bifangster.

Europêche’s præsident, Javier Garat, afsluttede med at kalde den nye EU-periode en “æra af håb”, men udtrykte skuffelse over de seneste kvotebeslutninger og efterlyste hurtig handling fra EU.