Hvem laver den bedste sild?
Dét gør Restaurant Palægade fra København. Under ledelse af Karina Pedersen og med Betina Madsen og Simon Olesen som assistenter blev deres udgave af den lækre fisk, kåret til Årets Sild 2019 til konkurrencen i Nordsøen Oceanarium, d. 7. april.
Palægade vandt med helt utrolige 695 point, næsten 100 point foran de næste; Restaurant Lilleheden som blev nr. 2 og Remouladen blev nr. 3.
Simon Olesen var pavestolt og udtalte at tilfredsheden var ekstra stor fordi Palægade mandag udgiver en stor kogebog med sildeopskrifter.
Ni frokostrestauranter i hård kamp
Deltagerne talte i årets udgave af Årets Sild toneangivende smørrebrødsrestauranter som Almanak, Selma, landets eneste smørrebrødsrestaurant med Bib Gourmand i Michelinguiden, forrige års vindere fra Kählers Århus-udgave og Remouladen i Vejle.
I alt ni restauranter med fokus på frokost deltog i konkurrencen.
I dommerpanelet sad smørrebrødspionereren Adam Aamann, den gastronomiske revser Bo Jacobsen og den kritiske madanmelder på Politiken, Lærke Kløvedal, uddannelsesleder på kokkeskolen i Hjørring, Dennis Kindberg, formanden for Pelagisk Producentorganisation i Danmark Fridi Magnusen og den kendte TV-kok og køkkenchef på Restaurant Barr i København Thorsten Schmidt.