Krabbefestivalen på Lemvig Havn blev igen en succes. Lige rundt ved 10.000 gæster lagde vejen forbi for at deltage i festlighederne, som strakte sig over to dage.
Krabberne var også i år omdrejningspunktet til krabbefestivalen, hvor der blev budt til krabbefrokost og krabbegilde med krabbemenu i krabbeteltet.
Overalt på festivalområdet var der boder med smagsprøver på krabbeprodukter samt fiskeprodukter såsom østers, fiskefrikadeller og fiskesuppe. Men også et spændende udvalg af andre lokale kvalitetsfødevarer, blev der budt på til de mange besøgende.
Klap en krabbe
Forskellige musikalske indslag og shows gav god stemning i festteltet, ligesom skaldyrsauktion også var en publikumstræffer.
Børnene var der også tænkt på med aktiviteter i form af klap en krabbe og et kreativt værksted, hvor der kunne kreeres en krabbe med perler.
Ikke alene på havnen var alle sejl sat til for at sætte fokus på Lemvig. Også de handlende i byens gader var med på ideen og havde fundet gode tilbud frem for at bakke op om krabbefestivalen.
– Festivalen viser, at når vi står sammen så kan vi tiltrække rigtigt mange mennesker og lave gode oplevelser for alle. Vi fik fejret og sat vores fødevarer i fokus. Krabben var hovedperson denne weekend, men et hav af udstillere viste hele vores fødevarekammer flot frem, lyder det Lemvigs borgmester Erik Flyvholm, som allerede glæder sig til næste år, hvor det er fjerde gang, der skal afholdes festival i Lemvig.
Krabber og Cocktail
Med til festivalen var inviteret kok Jesper Krabbe, som er tidligere souschef på Michelin restauranten Henne Kirkeby Kro. Under devisen Krabber og Cocktail fik 54 gæster en helt unik gastronomisk oplevelse, hvor de kunne spise alle de krabbekløer de ville, tilberedt og serveret af stjernekokken. Krabbekløerne blev serveret helt enkelt med godt brød, citron og en eminent god mayonnaise. Gæsterne som havde indløst billet til dette event på festivalen, fik desuden under måltidet instruktion i, hvordan kløerne knuses med bagsiden af en ske, så kødet let og elegant kan skrabes ud.
Det hele blev skyllet ned med en specialsnaps skabt på dild- og fennikelfrø og en smule appelsinskal, som alt sammen komplimenterer krabben på bedste vis.