Du kan ikke længere blive fiskehandler på Fiskeriskolen i Thyborøn.
EUC Nordvest, der driver Fiskeriskolen, har valgt at flytte uddannelsen til Mors, hvor man har nyetableret Nordic Food College. Det skriver Lemvig Folkeblad.
Nordic Food College rummer en nyindrettet skærestue med 10 graders klimazone til rådighed, men også med adgang til friske råvarer og brancherelaterede virksomheder i området.
Uddannelseschef Peter Schyum Jensen hos Nordic Food Colleges Culinary-afdeling, der huser EUC Nordvest fødevareuddannelser, finder flytningen fornuftig, men understreger, at Thyborøn bestemt ikke er opgivet.
– Men der er mange facetter ved uddannelsen. Ét er landing, auktion, distribution og kvalitetsvurdering af den friskfangede fisk, og den del vil stadig foregå i Thyborøn. Noget andet er detaildelen, der handler om forarbejdning, forædling, tilberedning, udvikling af retter, salg og service. Det er en stor del af Nordic Food College på Mors, hvor vi i har fem andre fødevareuddannelser, siger Peter Schyum Jensen.