Madmødet: Grim fisk møder lækker whisky

Madmødet byder på event med havtaske og whisky - en ny og spændende kombination

Whisky og fisk. Umiddelbart lyder det ikke som noget, der passer sammen, men hvad nu, hvis man har den rigtige whisky, den rigtige fisk og den rigtige kok?

Dem har Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd i samarbejde med Stauning Whisky og Konsumfisk fundet frem til, når de fredag 28. maj byder på arrangementet Whisky & Fisk i forbindelse med Madmødet 2021.

Her vil man hos Stauning Whisky Danmarks ældste whiskydestilleri komme til at opleve både den spændende fusion af råvarer og en sjov sammensmeltning af to brands: Stauning Whisky og Konsumfisk.

Det fortæller Bente Lægsgaard, der er erhvervskonsulent på fødevareområdet hos Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd.

– Den ene del af arrangementet er Stauning Whisky, hvor man kommer helt tæt på produktionen, hører den unikke historie bag og oplever stedets fantastiske rammer. Den anden del er, at man skal smage friskfanget fisk tilberedt over bål af en tidligere michelin-kok det bliver også en oplevelse, siger hun.

 

Havtaske over bål

Den tidligere michelin-kok er Jesper Krabbe, der i fem år var souschef og med til at opnå to michelin- stjerner på Henne Kirkeby Kro. I dag tilbyder han madoplevelser gennem sit eget projekt, Krabbefood.

– Han er en fantastisk showman og en dygtig formidler. Og så er han god til at arbejde med fisk, så maden bliver helt fantastisk. Valget er faldet på havtaske, og den skal laves over bål, hvilket er Jesper Krabbes signatur, fortæller Heidi Ebey Grønkjær, projektleder i Konsumfisk.

Hun har selvfølgelig en stor interesse i fisken, men også i den spøjse kombination med whiskyen, der kan være med til at øge opmærksomheden på fisk.

– Det er spændende at parre produkterne på kryds og tværs, og vi er glade for at kunne læne os op ad et stærkt brand som Stauning Whisky. Vi er med, hvor vi kan for at få fisk på danskernes tallerkener – det er sjældent top of mind hos både forbrugere eller professionelle, siger Heidi Ebey Grønkjær.

 

Spot på lokale fødevarer

Ønsket om mere opmærksomhed er noget, Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd arbejder for på vegne af området fødevarevirksomheder.

Her er syv midt- og vestjyske kommuners samarbejde om Madmødet 2021 med til at skabe en stærk platform til at præsentere områdets spisekammer, fortæller Bente Lægsgaard.

– Overordnet kommer vi til at kunne sætte spot på lokale fødevarer. Til et arrangement som Whisky & Fisk kan vi snakke med gæsterne om det, for de kan godt bo tæt på en række lokale muligheder uden at tænke over at bruge dem, siger hun.

Whisky & Fisk-arrangementet varer to timer, og det er et krav, at man kan vise gyldigt coronapas. Mere info fås på madmodet.dk, hvor man også kan købe billetter.

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå i stykker efter opsendelsen. Dermed skulle der ikke være...

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå...