Hvide Sande Havn får grønt idekatalog

To ledige akademikere har udarbejdet grønt idekatalog til Hvide Sande Havn

To ledige akademikere har hjulpet Hvide Sande Havn med at få overblik over sin samlede CO2-udledning – lige fra hvor meget CO2 havnens oprensningsfartøj TRÆL udleder, til isolering af bygninger og mere bæredygtig affaldssortering. Det skriver havnen på sin hjemmeside.

I en måned har to unge akademikere afdækket grønne potentialer og udarbejdet et CO2- og energiregnskab for Hvide Sande Havn. Opslagsværket tæller 20 konkrete forslag til bæredygtige forbedringer og har gjort havnen klogere på, hvor meget deres aktiviteter belaster klimaet og hvordan de kan arbejde mere aktivt med den grønne omstilling.

– Vi er blevet tydeligere omkring vores samlede klimaaftryk og hvordan vi systematiserer arbejdet henimod at blive CO2-neutrale. Det er vigtige input, som vi vil bruge som værktøj i vores nye strategi, siger Bent Haumann, Business Development Manager i Hvide Sande Havn.

 

Forbedrer CV

Bag den 30 sider lange rapport står cand. mag i engelsk og lingvistik Bjarke Juhl Holsegård-Rasmussen fra Aarhus og agrobiolog Line Peerstrup Ahrendt fra Videbæk.

De er begge jobsøgende og har deltaget i forløbet Det Grønne Akademi, der er en del af Aarhus Kommunes klimaindsats og er et brobygningsprojekt mellem højtuddannede ledige og virksomheder, der vil arbejde målrettet med bæredygtighed.

– Det har været en spændende udfordring. Mit mål er at finde arbejde indenfor csr og bæredygtighed og med dette forløb har jeg styrket min grønne profil og fået slagkraft til cv’et, siger Bjarke Juhl Holsegård-Rasmussen,

Vilkår for ankomst og landing af brisling fra Nordsøen

Meddelelse om straksregulering nr. 19 – 2024 om vilkår for ankomst og landing af brisling fra Nordsøen i forhold til kvoteårets afslutning

Vilkår for ankomst og landing af brisling fra Nordsøen

Meddelelse om straksregulering nr. 19 – 2024 om vilkår for ankomst og landing af brisling...