Biologens plan: Red Flensborg Fjord med ilt i spildevandet

Biolog foreslår en tilsyneladende enkel og billig metode, der kan forbedre Flensborg Fjords helbred

Dr. Niels Christian Holm, biolog og miljøforkæmper, mener at have fundet en løsning på de alvorlige miljøproblemer i Flensborg Fjord, der er hårdt plaget af iltsvind.

Det skriver Flensborg Avis (kræver abonnement)

Som medlem af kommunerådet for SSW i Oversø har Niels Christian Holm længe advaret om fjordens alvorlige tilstand.

Tilsæt ilt til spildevandet

Nu foreslår han en tilsyneladende enkel og billig metode, der kan forbedre fjordens helbred. Samtidig er der tale om en metode, som også kan anvendes i andre forurenede fjorde – for eksempel Aabenraa, Kolding og Vejle.

Niels Christian Holms idé går ud på at tilsætte ilt til spildevandet, før det udledes i fjorden, hvilket ifølge ham kan genoplive den døde havbund.

Andre eksperter er skeptiske

Metoden møder dog skepsis fra andre eksperter, som peger på udfordringer med omkostninger og effektivitet, især i forhold til at tackle fjordenes fosfor- og kvælstofproblemer.

Niels Christian Holm fastholder, at hans metode er billig og praktisk, og han opfordrer til at se på eksisterende eksempler, der allerede bruges i fiskeopdræt.

Fiskerne betaler igen prisen for politisk svigt i Østersøen

Selv om fiskeriet i forvejen er stærkt begrænset i Østersøen, har Ministerrådet besluttet at reducere fiskerimulighederne yderligere i 2025

Fiskerne betaler igen prisen for politisk svigt i Østersøen

Selv om fiskeriet i forvejen er stærkt begrænset i Østersøen, har Ministerrådet besluttet at reducere...