DTU Aqua og Ørsted tester nye undervandsrobotter ved Horns Rev 2

I juni har forskerne testet robotterne ved Horns Rev 2, hvor de har indsamlet miljø-DNA både inden for og uden for vindmølleparken

Forskere fra DTU Aqua har netop nedsænket to avancerede undervandsrobotter ved Ørsteds vindmøllepark Horns Rev 2, 30 km ud for Esbjerg.

Robotterne, der vejer omkring 150 kilo hver, er i stand til at indsamle miljø-DNA, hvilket gør det muligt at kortlægge arters udbredelse hurtigt og effektivt, skriver DTU Aqua på deres hjemmeside.

Robotter testet i juni

Robotterne er både automatiske og fjernstyrede, hvilket gør dem ideelle til undersøgelser i havet, hvor traditionel overvågning kræver skibe, dykkere og omfattende analysearbejde.

I juni har forskerne testet robotterne ved Horns Rev 2, hvor de har indsamlet miljø-DNA både inden for og uden for vindmølleparken. Disse prøver giver indsigt i biodiversiteten og kan også måle parametre som saltindhold, temperatur og algeforekomster.

Miljøstyrelsen følger projektet tæt, da udviklingen af miljøovervågningsteknologi er afgørende for fremtidens grønne omstilling.

Nye tilladelser til fiskeri af blåmuslinger i Limfjorden

Fiskeristyrelsen har den 17. oktober 2024 udstedt nye tilladelser til fiskeri efter blåmuslinger i Limfjorden i sæson 2024-25

Nye tilladelser til fiskeri af blåmuslinger i Limfjorden

Fiskeristyrelsen har den 17. oktober 2024 udstedt nye tilladelser til fiskeri efter blåmuslinger i Limfjorden...