Forligspartier sætter udvidelsen af Aarhus Havn på pause

Foto: Aarhus Kommune

Socialdemokratiet, SF, Konservative og Venstre i Aarhus Byråd har besluttet at sætte planerne om udvidelsen af Aarhus Havn på pause. Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Beslutningen skyldes behovet for at realisere Aarhus ReWater, et moderne rensnings- og ressourceanlæg, der skal erstatte de eksisterende rensningsanlæg og sikre fremtidens rene spildevand i Aarhus.

Planklagenævnets afgørelse den 28. maj 2024, der forkastede lokalplanen for havneudvidelsen på grund af procedurefejl, har skabt usikkerhed omkring tidsplanen for havneudvidelsen. Derfor ønsker partierne at fokusere på ReWater-projektet.

Det vil være op til et nyt byråd at beslutte, om havneudvidelsen skal genoptages. Forligspartierne er enige om at fortsætte arbejdet med en ny dry port-løsning for Aarhus Havn og udsætter omdannelsen af havnen til et kommunalt ejet aktieselskab til efteråret.

Biolog: Ålegræs alene kan ikke redde havet

Har man oversolgt idéen om ålegræs som redningsplanke? Ja, lyder svaret fra en biolog, der opfordrer til at få styr på udledningen af næringsstoffer

Biolog: Ålegræs alene kan ikke redde havet

Har man oversolgt idéen om ålegræs som redningsplanke? Ja, lyder svaret fra en biolog, der...