Med fokus på at inspirere danskernes måltids- og indkøbsvaner har projektet allerede fået stor opbakning fra både borgere og organisationer.
Over 100 bidragydere har indsendt næsten 2.000 opskrifter med alt fra klassiske retter til glemte tilberedningsmetoder. En gruppe madeksperter er nu i gang med at gennemgå opskrifterne for at udvælge de bedste, der skal deles på ministeriets hjemmeside, fvm.dk. Her vil de blive tilgængelige for danskerne som inspiration til køkkenet derhjemme.
Det oplyser Fødevareministeriet.
De udvalgte opskrifter får også en vigtig rolle i et nyt undervisningsmateriale til folkeskolen, der forventes at udkomme næste år. Materialet skal lære børn og unge om Danmarks madkulturelle historie og give dem smagsoplevelser fra fortiden, der kan berige fremtidens madlavning.
Fødevareministeren udtaler:
– Fortidens smage kan inspirere fremtidens køkken, og med dette projekt bringer vi traditionerne videre til kommende generationer.
Projektet understreger betydningen af at bevare vores kulinariske rødder og gøre dem tilgængelige i en moderne kontekst, både i private hjem og i undervisningen.
Fakta
- MadkulTOURen er et led i ministerens projekt ’Fortiden i fremtidens mad’.
- ’Fortiden i fremtidens mad’ har til formål at bevare og udvikle Danmarks kulinariske arv til inspiration for danskernes indkøbs- og måltidsvaner.
- Der er kommet bidrag fra over 100 borgere og organisationer, og det estimeres, at de i alt har indsendt næsten 2.000 opskrifter.
- En gruppe af madeksperter skal kvalificere og udvælge opskrifter, som vil blive delt på fvm.dk.
- Udvalgte opskrifter og tilberedningsmetoder vil blive brugt i et undervisningsmateriale til folkeskolen, som udkommer næste år.