Moment er nomineret for ret med østers

Tiden er kommet til at løfte sløret for den tredje nominerede til Årets ret med fisk & skaldyr

Restaurant Moments bud på en vinderret med fisk og skaldyr. Der er både østers, blåmuslinger og helleflynder i retten. Foto: Rasmus Palsgård.

Restaurant Moment fra Rønde på Djursland er oprindeligt kendt for at være en vegetarisk restaurant, men sidste år besluttede ejerne Rikke og Morten Storm Overgaard at tilføre animalske proteiner til deres menukort.

Bæredygtighed er udgangspunktet for de udvalgte animalske proteiner. Så hvis man ser vildgås på menuen, så er det simpelthen vildgæs, der er blevet skudt i forbindelse med regulering.

Retten, som Moment er nomineret for, indeholder stillehavsøsters, der er en invasiv art herhjemme, og som ægteparret opfordrer danskerne til at høste og spise mange flere af.

Østersen i retten er blevet pocheret i tomatsaft og serveres sammen med spidskål, der først ligger i saltlage i 14 dage, før den bliver sauteret og lagt oven på østersene sammen med soltørrede tomater. Saucen er baseret på østers, blåmuslinger, tomatsaft og figenbladsolie samt et stykke helleflynder.

Vinderen af Årets ret med fisk & skaldyr afsløres i forbindelse med lanceringen af White Guide 2024 d. 4. november på Axelborg.

Strid om tobisfiskeri: EU beder nu om voldgiftsdomstol mod Storbritannien

EU har anmodet om en voldgiftsdomstol for at afgøre lovligheden af Storbritanniens forbud mod tobisfiskeri. EU mener, at forbuddet strider mod handelsaftalen mellem EU...

Strid om tobisfiskeri: EU beder nu om voldgiftsdomstol mod Storbritannien

EU har anmodet om en voldgiftsdomstol for at afgøre lovligheden af Storbritanniens forbud mod tobisfiskeri....