Ny bog med gamle fortællinger sætter fokus på Skagens fiskere og kunstnere

Læseren er med på første parket - blandt andet når Mylius-Erichsen beskriver den dramatiske stranding af skibet Bark Erato ved Spirbakke

*Fortællinger fra Skagen*, giver læseren et indblik i både dramaer og det hverdagsliv, som udspillede sig i Skagen i starten af det 20. århundrede.

En ny bog samler de tidligere næsten glemte reportager og fortællinger fra polarhelten Ludvig Mylius-Erichsen, skrevet under hans mange ophold i Skagen mellem 1900 og 1905.

Bogen, der bærer titlen *Fortællinger fra Skagen*, giver læseren et indblik i både dramaer og det hverdagsliv, som udspillede sig i Skagen i starten af det 20. århundrede.

Mylius-Erichsen (1872-1907) er bedst kendt som lederen af den skæbnesvangre Danmark-ekspedition til Grønland, hvor han mistede livet sammen med Jørgen Brønlund og Niels Peter Høeg Hagen.

Men han var også en produktiv journalist og forfatter, der havde en særlig kærlighed til at skildre livet i udkantsområderne, særligt Skagen, hvor han ofte opholdt sig.

Dramatiske fortællinger

I *Fortællinger fra Skagen* kommer læseren blandt andet tæt på Skagens kunstnerpar, Anna og Michael Ancher, samt fiskere og redningsmænd, der deler deres barske og dramatiske oplevelser fra livet på havet.

Læseren er med på første parket, når Mylius-Erichsen beskriver den dramatiske stranding af skibet Bark Erato ved Spirbakken, og man kommer tæt på redningsmanden Niels Jensenius’ personlige historie.

Bogen samler for første gang Mylius-Erichsens artikler og noveller om Skagen, og den giver dermed et unikt historisk indblik i både forfatterens virke og livet i den lille fiskerby.

**Fakta om bogen:**

– **Forfatter:** Ludvig Mylius-Erichsen

– **Titel:** *Fortællinger fra Skagen*

– **Sideantal:** 144 sider

– **Indbinding:** Hardcover

– **Forlag:** Forlaget Hadrian

– **Pris:** 199 kr.

Asger Christensen er bekymret over valg af kommissær

Fiskerispørgsmål risikerer at drukne i spørgsmål om miljø, vurderer Asger Christensen

Asger Christensen er bekymret over valg af kommissær

Fiskerispørgsmål risikerer at drukne i spørgsmål om miljø, vurderer Asger Christensen