Politisk kamp for at redde Fyns Laksefisk: Erling Bonnesen presser på for løsning

Skolen ser sig tvunget til at lukke, da reglerne ikke tillader fortsættelse af aktiviteter med underskud

Erling Bonnesen. Arkivfoto

Lukningen af Fyns Laksefisk har skabt røre på Christiansborg. Det er uddannelesinstitutionen FGU Fyn, der driver fiskeopdrættet, som i slutningen af august meddelte, at det vil blive lukket ned på grund af økonomiske udfordringer, skriver Fyens.dk. (kræver abonnement)

Skolen ser sig tvunget til at lukke, da reglerne ikke tillader fortsættelse af aktiviteter med underskud.

Beslutningen har fået de fynske sportsfiskerforeninger til at reagere kraftigt. 16 foreninger har sendt et fælles hastebrev til politikerne, hvor de opfordrer til handling og at Fyns Laksefisk bliver reddet. De mener, at lukningen vil være en katastrofe, både for fiskeynglen og for lystfiskeriet på Fyn.

Fiskeriordfører ind i sagen

Lukningen har fået Erling Bonnesen (V), som er fiskeri-, miljø- og fødevareordfører for Venstre, til at tage sagen op. Han har nu bedt undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) om en redegørelse for FGU Fyns beslutning.

– Jeg har grebet stafetten og har taget sagen videre. Målet må være, at vi får en bred politisk aftale, som sikrer, at der fortsat kan produceres og udsættes fiskeyngel på Fyn. Det er ikke kun vigtigt for lystfiskererhvervet, men også for turismen på Fyn og øerne, siger Bonnesen.

Sideløbende med anmodningen om en redegørelse har Bonnesen kontaktet de øvrige fynske folketingsmedlemmer i håb om at skabe opbakning til en redningsplan. Han tror ifølge Fyens.dk på, at der kan findes en løsning, der sikrer opdrættets overlevelse.

Asger Christensen er bekymret over valg af kommissær

Fiskerispørgsmål risikerer at drukne i spørgsmål om miljø, vurderer Asger Christensen

Asger Christensen er bekymret over valg af kommissær

Fiskerispørgsmål risikerer at drukne i spørgsmål om miljø, vurderer Asger Christensen