Fiskeriordfører: – Der er nemlig fortsat liv i de danske have

Mads Fuglede skriver i Altinget, at kritikerne tegner et forkert billede af fiskebestandene, da der nemlig fortsat er liv i de danske have

Venstres fiskeriordfører Mads Fuglede skriver i et debatindlæg til Altinget, at der efterhånden breder sig en forkert opfattelse af, hvor meget liv, der er under havoverfladen.

For i 2023 fangede danske fiskere over 50.000 ton sild og 6500 ton rødspætter, så helt døde er vores farvande ikke, men han fortæller også, at det heller ikke er en hemmelighed, at klima, fiskeri og rovdyr kan, og vil, påvirke fiskebestande.

Derfor mener han, at man skal tage det seriøst, når Fiskerikommissionen anbefaler, at der skal ske en håndtering af sæl- og skarvproblemet. De to prædatorers bestande er i fremgang, hvilket skaber et øget pres på fiskebestande, da sæl og skarv spiser godt for sig, og det har en betydning for bestandes størrelse. At der er problemer med mængderne af ål, stenbidere og torsk, det anerkender han til fulde, men han ser også gerne, at det er muligt at opretholde bæredygtige bestande og samtidig have et sundt fiskerierhverv.

I debatindlægget gør han også opmærksom på, at fordi en art er presset et sted, så betyder det ikke nødvendigvis, at den er presset et andet sted. At fordi torsken er presset i Kattegat er det ikke samme situation i Nordsøen. Men det betyder dog ikke, ifølge politikeren, at man skal negligere ændringer i bestande, men han minder om, at billedet i dansk fiskeri er mere nuanceret end det, der oftest bliver fremstillet. Der er nemlig fortsat liv i de danske have.

 

Fiskerne fanger masser af kulmuler

De danske fiskere har haft et godt fiskeri efter kulmuler i årets første fire måneder

Fiskerne fanger masser af kulmuler

De danske fiskere har haft et godt fiskeri efter kulmuler i årets første fire måneder