Nye tilladelser til fiskeri af blåmuslinger i Limfjorden

Fiskeristyrelsen har den 17. oktober 2024 udstedt nye tilladelser til fiskeri efter blåmuslinger i Limfjorden i sæson 2024-25

Arkivfoto

Fiskeristyrelsen har den 17. oktober 2024 udstedt nye tilladelser til fiskeri efter blåmuslinger i Limfjorden i sæson 2024-25.

Tilladelserne indeholder en række vilkår, herunder vilkår om førelse af logbog.

Tilladelsernes vilkår om førelse af logbog indebærer, at føreren af et fartøj med en længde overalt på 10 meter eller derover skal føre en fiskerilogbog over aktiviteter med specifik angivelse af alle mængder af hver art, der fanges og opbevares om bord, over 50 kg, udtrykt i levende vægt, dvs. nettovægt.

Der er tale om nye krav til erhvervet, idet Fiskeristyrelsen hidtil har tilladt at muslingefiskerne logbogsfører deres fangst som bruttovægt.

Baggrunden for det nye vilkår er regler i bekendtgørelse nr. 2298 af 3. december 2021 om regulering af fiskeri efter muslinger og østers og EU-kontrolforordningen.

I medfør af § 40, stk. 1, i bekendtgørelse om regulering af fiskeri efter muslinger og østers skal føreren af ethvert fartøj, som fisker efter muslinger og/eller østers, føre logbog efter de til enhver tid gældende regler i Rådets forordning (EF) nr. 1224/2009 af 20. november 2009 om oprettelse af en kontrolordning for Unionen med henblik på at sikre overholdelse af reglerne i den fælles fiskeripolitik (kontrolforordningen) og øvrige regler om føring af logbog mv.

I henhold til artikel 14, stk. 1 og stk. 2, litra f, i kontrolforordningen skal logbogen føres i levende vægt, dvs. nettovægt. Ved nettovægt forstås fangst fratrukket vægten af sten, tomme skaller, søstjerner, mudder etc.

Af hensyn til erhvervets mulighed for at indrette sig efter det nye vilkår, vil Fiskeristyrelsen i en periode på 3 måneder fokusere på at vejlede fartøjsførerne om efterlevelsen af de nye vilkår om opgørelse i nettovægt. Fiskeristyrelsen vil først efter 3 måneder håndhæve og sanktionere manglende efterlevelse af vilkår om førelse af logbog i nettovægt.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Landbrugs- og Fiskeristyrelsen alle hverdage kl. 10-14 på telefon 72 18 56 00.

Nye tilladelser til fiskeri af blåmuslinger i Limfjorden

Fiskeristyrelsen har den 17. oktober 2024 udstedt nye tilladelser til fiskeri efter blåmuslinger i Limfjorden i sæson 2024-25

Nye tilladelser til fiskeri af blåmuslinger i Limfjorden

Fiskeristyrelsen har den 17. oktober 2024 udstedt nye tilladelser til fiskeri efter blåmuslinger i Limfjorden...