Fiskeristyrelsen forlænger ansøgningsperiode for tilskudsordning

Forlængelse af ansøgningsperioden for EU-tilskudsordningen Grøn omstilling - Fiskeri. Det er nu muligt at søge frem til 15. oktober

Fiskeristyrelsen åbnede den 1. maj 2024 tilskudsordningen Grøn omstilling – Fiskeri under Den Europæiske Hav-, Fiskeri- og Akvakulturfond (EHFAF). Der er stadig 3,7 mio. kr. tilbage i puljen ud af den samlede pulje på 50,3 mio. kr. Ansøgningsperioden forlænges derfor frem til den 15. oktober 2024.

Tilskudsordningen Grøn omstilling – Fiskeri har til formål at fremme klima- og miljøforbedrende løsninger i dansk fiskeri samt at generere viden om nye fiskerier og optimering af værdien i eksisterende fiskerier. Der kan søges tilskud inden for 3 indsatsområder:

  1. Klima- og miljøprojekter:
    Tilskud til at afprøve teknologi til nedbringelse af fiskerierhvervets udledninger af drivhusgasser (CO2-ækv.) samt til at udvikle klima- og miljøforbedrende løsninger inden for fiskeri.
  2. Nye fiskerier:
    Tilskud til at afprøve og udvikle nye bæredygtige fiskerier, f.eks. i områder hvor det traditionelle fiskeri er i tilbagegang.
  3. Fiskeriprocesser:
    Tilskud til at afprøve og udvikle nye værdioptimerende metoder og processer i eksisterende fiskerier.

Ordningen kan søges af producentorganisationer, brancheorganisationer, virksomheder, analyseinstitutter, tekniske og videnskabelige organer.

Sådan søger du tilskud

Du kan søge om tilskud på Fiskeristyrelsens tilskudsportal: Fiskeristyrelsens tilskudsadministrative system (TAS)

Læs mere om, hvordan du bruger TAS, og hvad du kan få tilskud til i Fiskeristyrelsens vejledninger til Grøn omstilling – Fiskeri.

Læs mere om tilskudsordningen og find øvrigt materiale på Fiskeristyrelsens tilskudsguide

Yderligere oplysninger

Hvis du har spørgsmål til ordningen, kan du kontakte Fiskeristyrelsen alle hverdage kl. 10-14 på telefon 72 18 56 00.

Hirtshals Havn modtog store mængder jomfruhummere i sensommeren

I august og september blev der landet næsten tre gange så mange jomfruhummere til Hirtshals, som der gjorde i de samme to måneder sidste...

Hirtshals Havn modtog store mængder jomfruhummere i sensommeren

I august og september blev der landet næsten tre gange så mange jomfruhummere til Hirtshals,...