Irlands fiskeriindustri i krise: Eksperter advarer om muligt kollaps

En række faktorer, som ugunstige kvotefordelinger og eksterne pres fra internationale aftaler, har gjort situationen kritisk

Irlands fiskeriindustri står over for en hidtil uset krise, som mange frygter kan føre til kollaps. Cormac Burke fra Irish Fishing & Seafood Alliance advarer om, at industrien ikke blot er forsømt, men også risikerer at blive udfaset som en del af regeringens strategi.

Det skriver fiskerimediet The Fishing Daily

Flere i den irske fiskeindustri mener ifølge The Fishing Daily, at den irske regering prioriterer andre økonomiske interesser over den traditionelle fiskerisektor. En række faktorer, som ugunstige kvotefordelinger og eksterne pres fra internationale aftaler, har gjort situationen kritisk.

Flere årsager til krise

Brexit har ifølge mediet forværret udfordringerne ved at pålægge Irland kvotetilbagebetalinger til Storbritannien, mens EU-politikker har åbnet irske farvande for ikke-EU-lande og begrænset lokale fiskeres muligheder.

Ifølge The Fishing Daily, så er kravet fra ledere i den irske fiskeindustri, at den irske regering præciserer sin strategi for fiskerisektoren og afslører eventuelle aftaler med EU eller kommercielle interesser, der truer industriens fremtid.

Cormac Burke advarer om, at uden afgørende handling risikerer Irland at miste ikke blot en industri, men en vital del af sin kulturelle og økonomiske arv.

Asger Christensen er bekymret over valg af kommissær

Fiskerispørgsmål risikerer at drukne i spørgsmål om miljø, vurderer Asger Christensen

Asger Christensen er bekymret over valg af kommissær

Fiskerispørgsmål risikerer at drukne i spørgsmål om miljø, vurderer Asger Christensen