Makrel eksploderer i værdi: Historisk juli for norsk fiskeri

Makrel er en af Norges vigtigste arter, og med fiskeriet, der nu tager fart i august, forventes rekordhøje fangstindtægter, hvis hele kvoten opfiskes

Arkivfoto

Norges Sjømatråd oplyser ifølge Fiskeribladet, at den norske eksport af fisk og skaldyr var 13 milliarder norske kroner i juli, hvilket markerer en stigning på 6 procent sammenlignet med samme måned sidste år – eller det samme som 727 millioner norske kroner.

Juli måned blev historisk for eksporten af norsk sild og makrel, der begge nåede nye højder.

Makrel er en af Norges vigtigste arter, og med fiskeriet, der nu tager fart i august, forventes rekordhøje fangstindtægter, hvis hele kvoten opfiskes.

Rekordhøje priser på makrel

På trods af en anbefalet kvotenedsættelse på fem procent fra ICES, er årets kvote højere end gennemsnittet siden år 2000.

Fiskeribladet skriver, at eksportprisen på makrel har aldrig været højere, og ligger nu tæt på 23 norske kroner per kilo – en stigning på 17 procent fra året før.

Makrelens lave pris gør den til et attraktivt valg i detailhandlen og restauranter, især i Japan og Sydkorea. Fremover forventes filetering af makrel før eksport at øge indtægterne.

Bøgsted tog med ålefiskere på fjordfiskeri

Folketingsmedlem Kristian Bøgsted (DD) blev bekræftet i, at bestandene af sæler og skarver er alt for store, da han forleden var med to sjællandske...

Bøgsted tog med ålefiskere på fjordfiskeri

Folketingsmedlem Kristian Bøgsted (DD) blev bekræftet i, at bestandene af sæler og skarver er alt...