Nye restriktioner for russiske fiskefartøjer i norske havne

Nu indføres der nye restriktioner, der tager hensyn til både bæredygtig forvaltning og bedre kontrol i havnene, påpeger de norske fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss (Ap)

Norges fiskeriminister Marianne Sivertsen Næss. Pressefoto

Den norske regering indfører restriktioner for, hvor længe og hvor russiske fiskefartøjer må ligge til kaj i Tromsø, Båtsfjord og Kirkenes. Disse tre havne er de eneste, der stadig delvist er åbne for russiske fiskefartøjer. Politiets kontrolaktiviteter i havnene vil blive styrket.

Det skriver fiskerimediet The Fishing Daily.

– Det er en grundlæggende norsk interesse at passe på fiskebestandene i Barentshavet. Det er vigtigt for beskæftigelsen og bosætningen i nord, særligt i Finnmark. Samtidig skal vi sikre, at der ikke foregår uønsket aktivitet i de tre havne, der delvist er undtaget fra den omfattende havneforbud vi har langs kysten. Nu indfører vi nye restriktioner, der tager hensyn til både bæredygtig forvaltning og bedre kontrol i havnene, siger fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss (Ap).

– Vi har lukket alle havne for russiske fartøjer, med undtagelse af tre havne, som delvist er åbne for russiske fiskefartøjer. Kontrolaktiviteten er allerede høj, men nu styrker politiet og toldvæsenet deres inspektion, og vi stiller skrappere krav til russiske fiskefartøjer, når de ligger i havn, siger justits- og beredskabsminister Emilie Enger Mehl (Sp).