Rømø-fiskere og hvillinger slås om hesterejerne

Frederik Schramm og besætningen på HV 16 Katharine vil gerne fange hesterejer, men de får kamp til stregen af hvillingerne

Umiddelbart tegnede 2020 til at blive et bedre år for hesterejefiskerne end 2019. Men så ramte corona, og det satte en kæp i hjulet for hesterejefiskerne. For corona har betydet, at de har været underlagt rationer. Det skyldes, at hesterejerne normalt sendes til Marokko, hvor de pilles, men på grund af pandemien er der begrænsninger for, hvor meget fabrikkerne i Marokko kan aftage.

Men på Rømø holder fiskerne nu stadig hjulene i gang. Og det har de gjort hele sommeren. Frederik Schramm, der ejer HV 16 Katharine fortæller, at de har brugt det meste af sommeren på at jagte hesterejer:

– Som udgangspunkt har det været et godt fiskeri, men lige nu opfisker vi ikke vores rationer, fordi der er så mange hvillinger. Så der skal arbejdes lidt for at finde rejerne, lyder det fra Frederik Schramm.

Besætningen på HV 16 Katharine fisker som udgangspunkt om natten, men har også forsøgt sig med fiskeri i dagstimerne for at se, om det kunne give dem flere rejer.

Men hvillingerne giver fiskerne kamp til stregen.

– Som det er nu, fisker vi ca. 200 kilo per tur ud af en ugentlig ration på ca. 3500 kilo. Det ville da være noget sjovere, hvis vi kunne opfiske vores ration. Oven i hatten har priserne også taget et dyk, men det løber trods alt stadig rundt, fortæller den unge fisker fra Rømø, der også har brugt lidt af sommerperioden på at få lavet lidt småting på båden.

For tiden kan man jo lige så godt udnytte.

– Der er ingen tvivl om, at det godt kunne have været bedre, men vi har da forhåbninger om, at der er lys for enden af tunellen, og at fiskeriet bliver lidt bedre senere på året, fortæller den unge skipper fra Rømø.

I alt er fem hesterejebåde hjemmehørende på havnen i Rømø.

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at mindske CO2-udledningen

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at...