L232 Tove Kynde: Prisfald piller pynten af kullerfiskeriet

Fiskeriet er fint, men priserne på kuller er næsten halveret siden i sommer, fortæller Martin Tynde, der har fartøjet L232 Tove Kynde

Foto: Vestværftet

– I sidste uge lå vi et par dage i Skagerrak, hvor vi fiskede efter kuller og lidt torsk. Det var sådan set noget fint fiskeri, men priserne på kuller er helt ad helvede til.

Det fortæller Martin Kynde, der har fartøjet L232 Tove Kynde i Thyborøn.

– Vi fik 9,65 kroner for nogle rigtig pæne 2´er kuller. Sådan har det efterhånden været længe. Når vi er kommet med lidt mængde, så har priserne været dårlige, selv om det har været dagfriske eller to dage gamle fisk. I august fik vi over 20 kroner i snit for kullerne. Nu ligger vi på 11-12 kroner i snit, siger han.

Fiskerne på Tove Kynde er derfor sejlet længere mod nordvest for i stedet at fiske efter kulmuler.

– Vi har ikke lagt os helt fast på endnu, om vi skal fiske mellem jul og nytår, men det plejer vi at gøre, hvis vi har lidt kvote tilbage, siger Martin Kynde.

Han glæder sig over, at fiskerne næste år får højere kvoter på kuller og torsk i Nordsøen og Skagerrak.

– Det er på høje tid, at man får hævet kvoten på kuller, og man kunne også roligt have hævet torskekvoten med mere end 15 procent. Det afspejler til gengæld ikke virkeligheden, at man hæver kvoten på rødspætter, siger Martin Kynde.

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at mindske CO2-udledningen

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at...