FN 81 Christina Kjær: – Der sker ikke en skid

Ude i Kattegat ligger trawleren FN 81 Christina Kjær og fisker efter jomfruhummere

Foto: Privat

Ude i Kattegat ligger trawleren FN 81 Christina Kjær og fisker efter jomfruhummere. Det er et fiskeri, der er lidt trægt i øjeblikket, fortæller skipper Brian Kjær Valentin, for hummerne gider ikke rigtig lade sig fange.

– Der sker ikke en skid. Der er ikke noget at fange og så blæser det. Jeg fiskede tre dage i påsken. Det gav 44 kilo den første dag, 74 kilo den næste dag og 96 kilo den sidste dag, så det var ikke meget at råbe hurra for, men heldigvis var det da store hummere, fortæller Brian Kjær Valentin og fortsætter:

– Nu er jeg så på havet igen i dag for at se, om jeg kan fange lidt. Men jeg har ikke de store forhåbninger til det, da der er nordenvind, hvilket ikke er godt nyt for en hummerfisker. I påsken var der vindstille, men så slog det så over til nordenvind, så det har ikke været optimale forhold at være hummerfisker i den seneste uges tid.

Fiskeren fra Læsø fortæller, at der har været nogle fisk med i hans landinger, som rødspætte og hvilling, men det var i så små mængder, at der var større fortjeneste på at smide dem i fryseren.

De fangede jomfruhummere afsætter Brian Kjær Valentin til den lokale virksomhed, Læsø Fiskeindustri.

– Jeg har ikke set påskepriserne endnu, men før påske lå priserne på 70 til 80 kroner kiloet, så det regner jeg med stadig er gældende, siger han.

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag med oplæg, debatter, smagsprøver og rørefisk

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag...