HM 52 Kansas: Havtaske-fiskeri med jysk optimisme

Søren Andersen ombord på HM 52 Kansas beskriver fiskeriet som nogenlunde - med sædvanlig jysk underdrivelse

HM 52 Kansas. Arkivfoto

Søren Andersen, som fisker med fartøjet HM 52 Kansas, er for tiden på havet i Skagerrak, hvor han fisker efter havtaske med garn. Han beskriver fiskeriet som nogenlunde – med sædvanlig jysk underdrivelse.

Han indrømmer dog gerne, at både vejr- og strømforhold kunne være bedre:

– Vejret har drillet en del for tiden, og de ugunstige strømforhold gør det heller ikke nemmere.

Normalt har jeg ikke problemer med strømmen, men i år er det anderledes, siger Søren Andersen, der fisker alene ombord på HM 52 Kansas.

– Fiskeriet har dog været tilfredsstillende de fleste dage. Om sommeren fokuserer jeg primært på havtaske og en smule på pighvar. Fiskeriet foregår næsten altid i Skagerrak – som regel omkring to og en halv times sejlads fra Hanstholm, fortæller Søren Andersen, der typisk fisker en dag ad gangen og vender hjem til Hanstholm om aftenen, hvor fangsten bliver afsat.

– Priserne har været lidt svingende. Lige nu får jeg omkring 40 kroner pr. kilo for havtasken, hvilket er lidt mindre end i starten af sommeren, hvor prisen var oppe på omkring 50 kroner. Pighvar får en bedre pris, hvilket heldigvis er med til at hæve gennemsnitsprisen på fangsten, forklarer Søren Andersen.

– Med de nuværende priser er det til at leve med. Hvis priserne ikke bliver værre, end de er nu, så kan jeg sagtens få det til at løbe rundt, afslutter Søren Andersen optimistisk.