– Der var ikke noget at komme efter

Trawleren O 91 Albatros fra Kerteminde er et af de fartøjer, der har forsøgt sig med at fiske efter tobis i denne sæson.

Foto: Fiskeri Tidende

Trawleren O 91 Albatros fra Kerteminde er et af de fartøjer, der har forsøgt sig med at fiske efter tobis i denne sæson. Som noget helt særligt var kutteren en af de otte udvalgte, der havde fået en særlig tilladelse med at fiske efter industrifisken i Kattegat.

Men det var et forsøg, der havde begrænset succes, lyder meldingen fra trawleren, da Fiskeri Tidende ringer og spørger til fiskeriet efter tobis i netop Kattegat.

– Det var min bror, Henrik, der prøvede at fiske efter tobis i Kattegat, men der var ikke noget at komme efter, fortæller Søren Clausen, der sammen med sin bror ejer O 91 Albatros og fortsætter:

– Vi har fisket primært i Nordsøen, som vi normalt gør, men den ene uge ville vi forsøge os i Kattegat, da vi havde brugt vores Nordsø-ration. Der kom 1300 kilo tobis ud af forsøget i Kattegat, så det var lidt spildt arbejde.

Søren Clausen kalder dette års tobis-sæson for lidt af en spøjs en af slagsen, da vejret ikke har været på fiskernes side hele tiden, og fiskene har samlet sig i nogle bestemte områder.

– Det skal dog siges, at i de fleste uger har vi formået at fange vores ration, hvilket er positivt, men derfor har det stadig været en sæson, hvor det har været lidt spøjst, siger han.

De to brødre fanger blandt andet også sorthummer med tejner i Bælthavet, et fiskeri de har stor succes med, hvilket man ikke kan sige om deres tobis-eventyr i Kattegat.