R218 Judith Bechman: Det har været noget træls de første par måneder

Jeg tror, vi har formået at fange omkring 6-700 ton jomfruhummere i år indtil nu, lyder det fra skipper Henrik Bechmann

Arkivfoto

2024 er ikke startet helt fantastisk for Henrik Bechmann og resten af besætningen på trawleren R 218 Judith Bechmann.

Da Fiskeri Tidende ringer for at få en status på fiskeriet, kan skipper Henrik fortælle, at starteren dagen forinden er gået i udu, og at det kniber med at få fat i den nødvendige reservedel.

Og det er lidt samme fortælling, når han skal gøre status på fiskeriet i årets to første måneder.

– Det har været noget træls de første par måneder, men det er det altid heroppe. Vejret har ikke rigtig været fantastisk til at starte med, men det er vendt nu. Der har lige været 10-12 dage med godt vejr, og hummerne er begyndt at dukke op. I starten var der ikke særlig mange, men nu kommer de i takt med at vi får længere dage, og solen er mere fremme, fortæller Henrik Bechmann og fortsætter:

– Jeg tror, vi har formået at fange omkring 6-700 ton jomfruhummere i år indtil nu. Det kunne sikkert være bedre, men jeg tror på, at det snart vender.

Den bornholmske fisker er godt klar over, at der oftest er lidt problemer med at fange hummer i starten af året, og derfor forventer han aldrig at tjene penge, før kalenderen siger forår.

– Det skyldes også, at jeg ikke har nogen kvote på fisk. Det hele ville være nemmere, hvis jeg havde en kvote på noget torsk, men det har jeg ikke, hvilket betyder, at jeg så skal ud og leje mig ind, og det er ikke altid en billig løsning. Så det gælder om at få det til at fungere, og jeg tror på, at det hele nok skal blive bedre fra marts, lyder det optimistisk fra Henrik Bechmann.

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå i stykker efter opsendelsen. Dermed skulle der ikke være...

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå...