S 486 Sajoni: Gode fangster, men ikke for god pris

Skipper fortæller om masser af rejer at fange, men markedet lader til at være mættet

S 486 Sajoni hører hjemme i Skagen. Foto: Fiskeri Tidende

Vejret drillede alvorligt denne dag i januar, da Fiskeri Tidende ringede til skipper ombord på S 486 Sajoni for at høre lidt om, hvordan fiskeriet er for tiden.

– Det seneste døgns tid har vejret været dårligt, så vi har ikke været ude at fiske. Men ellers kan jeg ikke klage over vejret her i starten af året. Det har været ganske fint for vores vedkommende, fortæller skipper Emil Hoffmann.

Han kan desuden berette om ganske godt fiskeri i løbet af den seneste tid. Masser af rejer at fange, hvilket altid gør en skipper glad – også selv om han godt kunne ønske sig, at biologerne tillod fartøjer som S 486 Sajoni at fiske lidt mere.

Til gengæld er det så som så med priserne, påpeger Emil Hoffmann:

– Nej, prisen på rejer har ikke været som vi kunne ønske det. Faktisk er prisen en del lavere end den plejer at være på denne tid af året, forklarer Emil Hoffmann, og tilføjer, at rejerne bliver solgt i Sverige.

– Jeg tror, det er fordi, at der er blevet fanget og solgt en del rejer i løbet af december, og at markedet derfor er blevet meget mættet. Men jeg håber og tror, at priserne på rejer vil udvikle sig i en mere positiv retning inden for kort tid, siger Emil Hoffmann videre.

Ud over skipper, så er der yderligere to mand med S 486 Sajoni, hvoraf den ene er elev.

Fiskerne fanger masser af kulmuler

De danske fiskere har haft et godt fiskeri efter kulmuler i årets første fire måneder

Fiskerne fanger masser af kulmuler

De danske fiskere har haft et godt fiskeri efter kulmuler i årets første fire måneder