Fiskeriet går op og ned – men skipper Verner Møller Jensen er ved godt mod

Det har ikke været det bedste fiskeri i denne uge. Vejret har simpelthen været for fint, lyder det fra Hvide Sande-fisker

Foto: Fiskerforum

Verner Møller Jensen, skipper ombord på RI 468 Juli-Ane, kender godt rutinen: Fiskeriet har haft sine op- og nedture. Det handler om at holde humøret højt ombord, uanset hvordan fiskeriet udvikler sig.

Da Fiskeri Tidende fanger skipperen på telefonen, er fiskeriet ikke noget at prale af:

– Det har ikke været det bedste fiskeri i denne uge. Vejret har simpelthen været for fint – når vejret er godt, er fiskeriet ikke altid det bedste. Men sådan er det at være fisker. Vi er afhængige af naturen og dens luner, siger Verner Møller Jensen.

Og han er vant til de skiftende forhold.

– Nogle gange er der strøm, andre gange ikke. Så blæser det, og så blæser det ikke. Det er alt sammen noget, man må leve med. Men det er helt okay, siger han roligt.

På RI 468 Juli-Ane fisker de hovedsagelige rødspætter, men Verner Møller Jensen fortæller, at de også fanger lidt blandet fisk.

– Priserne har været fine indtil nu. De var lidt nede at vende i august, men det skyldtes industriferien i Holland. Det er vi vant til. Sådan har det altid været, forklarer Verner Møller Jensen. Når snakken falder på bestanden af rødspætter, kommer der et lille smil frem.

– Biologerne siger, at der er mange rødspætter i Nordsøen. Men vi fiskere kan ikke altid finde dem, griner han og tilføjer:

– Men vi prøver uanset hvad.

RI 468 Juli-Ane skifter mellem at fiske i Skagerrak og Nordsøen, og lige nu er de i Skagerrak.

– Vi er tre mand ombord ad gangen, og vi har to skiftehold. Det fungerer godt, lyder det afslutningsvis fra Verner Møller Jensen.