James Bond kommer til Thyborøn

James Bond kommer til Vesterhavet – der skal optages flere scener til den næste James Bond Film i Thyborøn

Det var ellers planen, at filmen skulle optages i Peterborough i England, men det ligger nu fast – Thyborøn Havn skal bruges til at optage den næste James Bond fim. Og begejstringen er stor på havnen.

– Det er ikke hver dag, at vi får så fint et besøg fra Hollywood. Men Brexit og diskussionen om en grænse i Nordsøen har åbenbart givet ny inspiration til holdet bag James Bond Filmene, siger en glad Kurt S. Madsen, formand for Thyborøn Havns Fiskeriforening.

Det har været et hårdt arbejde at få filmselskabet lokket over Nordsøen til Thyborøn. Men et tæt samarbejde igennem flere måned mellem Lemvig Kommune, Det Danske Filminstitut, Thyborøn Havns Fiskeriforening samt Ib Poulsen (DF) og Simon Kollerup (S) har båret frugt.

– Det er meget, meget stort, at et godt teamwork har sikret, at vi får en sådan filmoptagelse til Thyborøn Havn, siger Erik Flyvholm, borgmester i Lemvig Kommune.

Der har været overvældende med detaljer, som skal styr på til filmoptagelserne.
Eksempelvis skal overraskende store mængder frugt, kaffe og fisk stilles til rådighed for filmholdet.

Det er også aftalt, at under filmoptagelserne, skal de fiskere, som holder til i Thyborøn Havn blive i havn og vel at mærke på fartøjerne under optagelserne, så der er ”liv”  i scenerne. Flere af fiskerne kommer til at skulle medvirke som statister i filmen, så Formanden for Thyborøn Havns Fiskeriforening tror ikke, at fiskerne i Thyborøn vil brokke sig over, at de ikke må gå til havs under optagelserne.   

– Jeg hører, at mange glæder sig meget til de par uger, optagelserne varer. Der bliver kamp om statistrollerne. Jeg har selv hørt, at ham Daniel Craig (red: som spiller James Bond), sætter lige så stor pris på kartofler, som jeg gør. Så mon ikke jeg kan lokke ham hjem til en omgang stegt rødspætte med kartofler og persillesovs? siger Kurt S. Madsen.

Rødspætte-bestanden i Kattegat og Østersøen er eksploderet

De danske fiskere i Kattegat og Østersøen vil højest sandsynligt kunne fange markant flere rødspætter i de kommende år

Rødspætte-bestanden i Kattegat og Østersøen er eksploderet

De danske fiskere i Kattegat og Østersøen vil højest sandsynligt kunne fange markant flere rødspætter...