Kontrollen skal have bedre styr på sagerne

Der skal mere styr på sagerne, og fiskerne skal have besked i god tid om, hvad de må, og hvad de ikke må.
af Claus Kirkegaard
23 apr 2019

På Grenaa Fiskeriforenings generalforsamling onsdag før påske kunne formand Anders Nymann Jensen berette om de problemer, som fiskerne udsættes for i forhold til kontrol og rapportering, hvor det lader til, at der ikke helt er styr på det fra kontrollens side.

Og så savner han, at fiskerne bliver informeret i god tid i forhold til landingspligten, som nu er fuldt ud implementeret på alle kvoterede arter.

- Landingspligten trådte i kraft den første januar i år, men vi har stadig ikke fået nogen vejledning (Vejledningerne blev udsendt tirsdag før påske, red.) Vi ved i virkeligheden ikke, hvordan vi skal gøre. Og hvad værre er, det ved kontrollen heller ikke. Ville det ikke være rart, hvis ministeriet for en gang skyld bare afleverede tingene til tiden, lød det fra Anders Nymann Jensen.

Formanden for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen kunne give Anders Nymann Jensen ret i, at situationen omkring kontrollen er præget af usikkerhed. Han fortalte også, at fiskeriministeren havde understreget, at danske fiskere ikke skal kontrolleres anderledes eller hårdere end fiskere i andre EU-lande.

Brexit truer stadig
Derudover valgte Svend-Erik Andersen at se fremad mod det kommende valg til Folketinget, som forhåbentlig kan sætte en stopper for, at dansk fiskeri er gidsel i politiske slagsmål.

- Vi glæder os til et folketingsvalg. Så må det være slut med at bruge dansk fiskeri i indenrigspolitiske slagsmål, sagde Svend-Erik Andersen, som i stedet opfordrede politikerne til at koncentrere sig om Brexit og de konsekvenser, det vil få for dansk fiskeri.

Flere Nyheder