Skipper tror på fiskeriet og køber større fartøj

Troen på fiskeriet er der, så det var naturligt at skifte MAF-fartøjet ud med et større

For fisker og skipper Kim Eggert Nielsen bliver fiskeriet i 2019 en helt ny oplevelse. Han har nemlig skiftet sit tidligere MAF-fartøj ud med et større. Det beror på, at han har en tiltro til fiskeriet fremover.

– Det er klart, at jeg tror på fiskeriet. Men inden for de seneste år er fisken forsvundet her inde fra Renden lige ud for Skagen – så derfor valgte jeg at købe et nyt fartøj. Derudover blev det også for besværligt at være MAF-fisker, fortæller skipper Kim Eggert Nielsen fra styrhuset på sit nye fartøj, mens det ligger ved kaj i Skagen.

Ekstra mandskab
Med det nye fartøj følger muligheden for, at skipper kan få lånefisk, og det ønsker han også at benytte sig af. I hvert fald de første par år.

– Vi skal fiske efter jomfruhummer i Skagerrak og Kattegat, så lånefisk er en god begyndelse og så skal jeg ud og leje resten her i starten. Nu skal vi lige i gang, men jeg satser da på, at jeg så løbende vil ud og købe op selv, siger Kim Eggert Nielsen, som er på udkig efter en ekstra mand.

– På det gamle fartøj sejlede jeg ud alene. Nu har jeg allerede fundet en lærling – Magnus Thomsen, og så mangler jeg stadig en fast mand. Jeg har søgt, men har desværre ikke fundet en endnu, lyder det fra Skipper.

Samme navn
Kim Eggert Nielsens nye fartøj skal beholde det samme nummer og navn, som hans MAF-fartøj havde. Det er et navn, de fleste kan huske.

– Jeg døbte mit gamle fartøj S 222 Lady Gaga. Jeg syntes, det var et fint navn, og hun ser jo også helt godt ud. Og så er det et navn, som folk kan huske, siger Kim Eggert Nielsen.

For ganske nylig har fartøjet fået udført ny krængningstest, og så snart skipper finder en fast mand, skal de tre mand ud og fiske jomfruhummer.

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn omstilling af fiskeriet

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn...