Brexit, næste års kvoter og fiskeriforvaltningen

Den nye danske fiskeriminister går et travlt efterår i møde

Den danske fiskeriminister, Mogens Jensen (S), går et travlt efterår i møde, som ganske givet vil betyde en øget mødefrekvens i Bruxelles.

Den nye britiske premierminister, Boris Johnson, ligner en mand, der benhårdt går efter et Brexit efter den 31. oktober 2019 – uanset om der kommer en aftale mellem Storbritannien og EU eller ej.

Her bliver det fiskeriministerens vigtigste opgave at sikre, at de danske fiskere fortsat kan fiske i britisk farvand, hvis det går hen og bliver et hårdt Brexit. Omkring 30 procent af danske fiskeres landingsværdi stammer fra britisk farvand og løber op i ca. en milliard kroner om året.

I løbet af efteråret vil der i Bruxelles desuden være flere forhandlinger om næste års kvoter. Her er det naturligvis de farvande, hvor danske fiskere har deres fiskeri, der har størst interesse for dansk fiskeri og for den danske delegation med fiskeriministeren i spidsen.

Her tyder det også på en hård kamp for fiskeriministeren, hvis man eksempelvis tager EU-Kommissionens beslutning fra juli måned om totalt stop for fiskeri efter torsk i den østlige del af Østersøen i resten af 2019 med i ligningen.

Læg dertil, at Mogens Jensen også har overtaget opgaven med at genopbygge Fiskeristyrelsen og administrationen af dansk fiskeri, så betyder det, at den nye fiskeriminister ganske givet går et travlt efterår i møde.

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at mindske CO2-udledningen

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at...