Far og søn realiserer en fælles drøm

Den nybyggede AS 260 Sarah er en drøm, som skipper har haft sammen med sin far i mange år
af Claus Kirkegaard
06 aug 2019

Fiskeskipper Christian Timmermann har fisket sammen med sin far, Hans Erik Timmermann i 29 år, og de har længe talt om - og drømt om - at bygge et nyt fartøj.

Den drøm er nu blevet realiseret med nybygningen AS 260 Sarah, som snart er klar til fiskeri.

- Nu er det mig selv, der har købt det nye fartøj. Men det er en fælles drøm, min far og jeg har haft i mange år, som jeg så får lov til at realisere. Vi har talt om det så mange gange i så mange år, så selvfølgelig har min far også en stor andel i det her, lyder det fra Christian Timmermann.

 

Nyt efter 18 år

Den tidligere AS 260 Sarah er et garnfartøj, bygget i 1983, og Christian Timmermann og Hans Erik Timmermann har haft fartøjet i 18 år.

- Vi har haft den siden 2001, så det har da været dejligt at få den nye her til Thyborøn. Vi fik den leveret her i Thyborøn fra værftet i Polen den 19. maj. Det var en mangeårig drøm for os begge, der gik i opfyldelse den dag, siger Christian Timmermann.

Både Christian Timmermann og hans far har været klar over i mange år, at der skulle ske noget, hvis de ville blive ved med at fiske med garn.

- Da FKA kom i 2007 blev vi enige om at købe fisk. For hvis nu vi skulle bygge nyt fartøj på et tidspunkt, skulle der være fisk til det. Dengang var tiden bare ikke til at bygge nyt, siger han.

Det nye fartøj ved kajen i Thyborøn

Lang proces

At købe nyt fartøj er ikke alle fiskere forundt. Og får man endelig bestilt en nybygning, er det for de fleste fiskere en engangsforestilling. Derfor er der ikke noget mærkeligt i, at det er noget, der tager tid.

- Det er en stor beslutning, og det har også været en lang proces. Vi begyndte at tale med banken tilbage i 2017, lige som vi har talt med revisoren. Og så skulle vi også finde ud af, hvad og hvor meget vi kunne søge af tilskud. Derudover skal der købes tonnage og kw til det nye fartøj, så det er ikke meget, jeg har fået fisket i år. Der har været noget hele tiden, siger Christian Timmermann:

- Jeg kan dog godt mærke, at det er begyndt at krible i mig for at komme ud og fiske igen, 

 

Godt vi byggede nyt

Det er Vestværftet i Hvide Sande, der har tegnet det nye fartøj, og Christian Timmermann er fuld af roser over for værftet.

- De har været fantastiske til at få vores tanker og ideer ned på papir, så vi havde noget, vi kunne se på og forholde os til. Jeg har også været en tur i Polen og kigge på, da skroget var ved at blive lavet. Men det er bare noget helt andet, når det nu ligger her ved kaj i Thyborøn, og jeg kan komme om bord i det. Så det ikke bare er billeder og tegninger, man kigger på, siger Christian Timmermann, som er glad for, at han valgte at bygge helt nyt.

- Vi tænkte på et tidspunkt på, om vi skulle forlænge den gamle, lige som mange andre har fået gjort. Men jeg er nu glad og tilfreds med den nye, som den ligger her. Nordsøen er et hårdt hav at fiske i, så den er bygget svært overdimensioneret med motor, gear - ja det hele. Det er også derfor, jeg har valgt at bygge den i stål, lyder det fra Christian Timmermann.

FAKTA

Den nye AS 260 Sarah er 14,99 meter lang og 5,6 meter bred med en dybgang på 2,75 meter og tonnage på 41,6

Scania 13 liters motor på 221 Kw med et Dong gear og en firebladet Korsør-propeller med en diameter på 1,61 meter.

Mitsubishi 380 V lysmotor på 32 Kw.

Kølelast med køling i gulv og loft

Søpakningsanlæg fra Marel

Plads til 400 kasser af 30 kg.

Læs mere om:

Flere Nyheder