Protestaktion: Minister lover kontrolpunkt

Fiskeriminister Mogens Jensen lovede de aktionerende fiskere, at der kommer et kontrolpunkt i Hanstholm

Fiskere fra Hanstholm, Thorupstrand, Løkken, Hirtshals og Skagen har fået noget ud af den aktion, de satte i værk onsdag den 28. august, hvor de “besatte” Udenrigsministeriet for at få standset de hollandske bomtrawlere, som i den seneste tid er set i stort antal i Skagerrak.

Fiskerne havde medbragt nogle krav til fiskeriministeren – og et af de krav er nu blevet så godt som opfyldt. 

Efter et møde med fiskeriminister Mogens Jensen har kystfiskerne nemlig nu fået lovning på, at der oprettes et kontrolpunkt i Hanstholm. 

– Jeg tror, der vil være bred opbakning til det – og derfor tror jeg også roligt, jeg kan sige: Det kommer til at ske. Og det kommer til at ske hurtigt, lød det fra Mogens Jensen til TV2 Nord i forbindelse med mødet.

– Det er en rigtig god idé, fiskerne kommer med – at etablere sådan et kontrolpunkt, hvor man kan kalde de her fiskere ind, så de kan vise, hvad de har fanget, uddybede ministeren.

Ministerens udmelding kom til stor glæde for de nordvestjyske fiskere, som dermed kunne ophæve “besættelsen” af Udenrigsministeriet og begive sig fra Hovedstaden og hjem til det nordvestjyske igen.

– Så jeg mener i hvert fald, at vi godt kan tage hjem – vi er i hvert fald blevet lovet nogle ting. Men der er selvfølgelig et stykke fra at love nogle ting til at få det ud og fungere i virkeligheden, siger fisker Jesper Olsen fra Thorupstrand, der er talsmand for de aktionerende fiskere til TV2 Nord.