Fiskeriminister beskyldt for at vildlede om fiskekvoter

Men Mogens Jensen er lodret uenig i udlægningen af sagen

Fiskeriminister Mogens Jensen (S) er blevet kritiseret for at have givet urigtige oplysninger til Folketinget – en beskyldning, som han er meget uenig i. 

Sagen drejer sig om fiskekvoterne i Østersøen for 2020. I forbindelse med forhandlingerne var det med et mandat fra Europaudvalget om, at han skulle kæmpe for højere fiskekvoter i Østersøen. Samtidig lovede han, at de højere kvoter ville holde sig inden for den biologiske rådgivning, skriver Berlingske. Men for to af de ti kvoter skulle eksperternes anbefalinger være overskrevet, og det har ført til kritik fra en række eksperter, NGO’er og ordfører – de føler sig vildledt. 

Ifølge ministeren er der dog ikke noget om sagen. Han har hele tiden sagt, at han ville holde sige inden for den biologiske rådgivning og forvaltningsplanerne, men den sidste lille detalje har Berlingske glemt i deres artikel. 

– Det fremgår, at jeg på et møde i Europaudvalget skulle have talt usandt til udvalget. Jeg er helt uenig i, at det skulle være tilfældet. Tværtimod understregede jeg på mødet, at vores holdning holder sig inden for biologernes rådgivningsspænd og de flerårige forvaltningsplaner. Den oplysning er helt korrekt, udtaler Mogens Jensen i en skriftlig udtalelse:

– Jeg kan konstatere, at Berlingske har ændret i et citat, som de har bedt mig forholde mig til, og skåret delen om forvaltningsplanerne ud.

Berlingske har siden hen rettet i artiklen.