Skyldig til det modsatte er bevist!

Store frustrationer på bl.a. Læsø, hvor fiskerne føler sig mistænkeliggjort og kriminaliseret
af Line Dalgaard Jensen
18 dec 2019

Når man bor midt i Kattegat, så er det mest nærliggende netop at fiske i Kattegat! Det er i hvert fald hvad Læsø-fisker og formand for øens fiskeriforening, Brian Valentin, gør og gerne vil blive ved med, men med udsigterne til kamera, så står alt hen i det uvisse.

- Lige nu er vi vist bare målløse. Jeg har et par ældre fiskere, der ellers var parate til at købe et skib, men jeg kan da godt forstå, hvis de slår koldt vand i blodet. Og jeg har en yngre fyr, der bestemt ikke er glad og ikke magter det her, fortæller Brian Valentin, der føler sig mistænkeliggjort; helt unødvendigt og uretfærdigt:

- Du må ikke overvåge en dement eller en kriminel, men en fisker, der ikke har gjort noget derimod, det må du gerne. Det er det modsatte af det danske retsvæsen. Jeg er skyldig, indtil jeg beviser det modsatte.

Fair nok, hvis det var fordi, at der var noget at skjule, eller hvis det var på grund af fiskeriet, at torsken har det dårligt. Men sagen er nu engang den, at fiskerne har gjort alt i deres magt for at passe på torsken – og de har sådan set slet ikke fanget deres kvote, påpeger Brian Valentin:  

- Jeg mangler selv at bruge noget af min kvote, så jeg ved egentlig ikke, hvad det er, de gerne vil holde øje med. Jeg vil da på ingen måde smide en fisk til 20 kr. kg ud, og som jeg helt lovligt kan lande!

Flere Nyheder