SH 4 Ellen Bach tester trawludstyr

Og det nye grej fra MLD fungerer godt

-Udstyret kan det, som firmaet lover. Vi får et mere effektivt fiskeri og reducerer brændstofforbruget. Og det bliver også muligt at fiske med fast afstand til havbunden.

Sådan siger en tilfreds skipper Svend Bach til ugeavisen Esbjerg, efter han har testet trawludstyr fra MLD. Helt nye grejer, som forhåbentlig snart er klar til kommercielt fiskeri.

-Testen med Ellen Bach gik fint. Vi fik vist, at vores system med en konstant hastighed og wirelængde kan flytte skovlene fra 10 meters dybde til 90 meters dybde og efterfølgende tilpasse trawlets åbning, siger  Gregers Baungaard fra Esbjerg-firmaet MLD.

 

Op og ned – og hænger ikke fast

Der er tale om udsyr, som kan styres op og ned og til siderne langt lettere og mere præcis, end det har været muligt tidligere.

Det er forsynet med højdemålere, som gør det muligt for fiskerne at indstille og holde en konstant afstand mellem trawlskovlene og havbunden. Det reducerer risikoen for, at nettet hænger fast, bliver skadet eller tabt.

 

Et globalt marked

Enkelte fejl blev dog også opdaget, og de skal nu justeres.

MLD’s teknik er til store fartøjer. På globalt plan forventer de et marked på omkring 5000 trawlere.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...