Nu ruller landingspligten – og nye fly

Fiskere samlet i Hirtshals til informationsmøde ved Fiskerikontrollen

Først blev landingspligten indført, så kom vejledning og d. 12. juli var det muligt for fiskerne at få seneste status og stille spørgsmål til BMS, logbog osv.

Fiskere fra Hirtshals, Skagen og Strandby var samlet til informationsmøde i Hirtshals ved Fiskerikontrollen – et lignende møde er også blevet holdt for resten af Kreds Nord i Hanstholm. Den nye chef for Regional Kontrol Vest, Henrik Bandholm, orienterede om landingspligt, BMS og last haul.

– Ved last haul tager de ud og gennemgår og sorterer alle fiskene i trækket. Så sammenligner de med data i e-log fra dagene før, siger Claus Hjørne Pedersen, formand for Strandby Fiskeriforening, som var med til mødet, og fortæller, at de første resultater så fine ud.

Fiskerikontrollen på vingerne

Henrik Bandholm kunne også fortælle, at Fiskerikontrollen har fået luft under vingerne.

De har fået stillet overvågningsfly til rådighed. Der er tale om et forsøg og et samarbejde med  Flyverhjemmeværnet.

Flyovervågning vil give Fiskeristyrelsen mulighed for bl.a. at kontrollere kritiske farvandsområder på en hurtig og effektiv måde, f.eks. som led i kontrollen af landingsforpligtelsen.

Læs mere her: Fly overvåger dansk økonomisk zone

 

Ny struktur

Som sagt, er Henrik Bandholm ny chef for Regional Kontrol Vest. I Fiskerkontrollen er der sket en del ændringer – de er blevet organiseret med to nye enheder, Vest og Øst, med deres chef. 

Og det går godt, hvilket bl.a. kom til udtryk, da der for nylig var hollandske bomtrawlere ud for Hirtshals.

– De er blevet meget mere fleksible og mobile. De sendte Ternen herop i en fart og fik kontrolleret, hvad der foregik, siger Claus Hjørne Pedersen.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...