EU-møde i Thyborøn

Brexit var på programmet, da Venstre lagde vejen forbi Thyborøn Havn Fiskeriforening

På grund af det forestående EU-Parlamentsvalg havde den lokale kandidat til EU-Parlamentet, Erik Poulsen fra Venstre, inviteret til EU-møde hos Thyborøn Havn Fiskeriforening sammen med partiets spidskandidat, Morten Løkkegaard. Mødet havde samlet et bredt udsnit af folk fra det lokale fiskerierhverv. Således var der folk fra den lokale fiskeriforening, fiskere, fra auktionen og fra fiskemels- og oliefabrikken.

På trods af, at der afholdes valg på søndag, gik en stor del af tiden med at tale om Brexit og betydningen for dansk fiskeri.

– Som lokal kan jeg se og forstå, hvad Brexit betyder, hvilket også er grunden til, jeg stiller op. Det får stor betydning i Midt- og Vestjylland. Det er meget alvorligt for fiskeriet, hvis I mister adgangen til britisk farvand. Det er ikke kun de 1.000 mand, der arbejder på havnen her i Thyborøn, der risikerer at blive ramt. Brexit har også betydning længere inde i landet hos leverandører og underleverandører. Så det er vigtigt at have styr på, hvad der sker, når briterne melder sig ud, og hvordan vi kommer videre, lød det blandt andet fra Erik Poulsen.

Fiskerierhvervet på dagsordenen
Morten Løkkegaard har været rundt i forskellige fiskerihavne her op til valget, og her har han fået forståelsen af, hvor meget Brexit fylder i dansk fiskeri.

– Jeg har været på Bornholm, i Gilleleje og nu her i Thyborøn. Og hvis jeg ikke vidste det før, så ved jeg det i hvert fald nu. At Brexit har en enorm betydning for dansk fiskeri. Derfor er det for det første vigtigt, at I får stemt på søndag. Og lige så vigtigt, at i får stemt på partier eller grupper, der ønsker at tage udfordringen op med, hvad der skal ske efter Brexit, fortalte Morten Løkkegaard.

Han er også på det rene med, at det er vigtigt, at fiskeriet kommer højt på dagsordenen i forhold til forhandlingerne mellem EU og Storbritannien.

– Fiskeriet skal ikke drukne, det har vi meldt klart ud, lige siden meldingen om Brexit kom. Fiskeriet skal så højt op på listen over forhandlingspunkter, som muligt. Det er det, vi har fokus på, og vores udgangspunkt er, at fiskeriet ikke bliver glemt, sagde Morten Løkkegaard, som også kaldte Brexit en tragedie, som er kommet i stand på grund af løgnagtig og manipulerende retorik fra “leave-bevægelsen” i Storbritannien.