EUFA: Godt, at no-deal Brexit er udelukket

Men EU og Storbritanien skal fortsat arbejde på et velordnet og fornuftig exit fra Den Europæisk Union

Efter en begivenhedsrig uge omkring Brexit bifalder Den Europæiske Fiskeriforening (EUFA) House of Common’s beslutning om at udelukke et no-deal-Brexit.

I stedet skal der fortsat arbejdes på et velordnet exit fra Den Europæiske Union, bla. ved at anmode om en forlængelse af artikel 50. 

Et hårdt Brexit vil have alvorlige konsekvenser for både EU’s og Storbritanniens fiskerisektor, og EUFA støtter alle bestræbelser for at undgå et sådan scenarie. Fiskeriet i EU og Storbritannien har delt fiskepladser, fisk og markeder i århundreder, og EUFA er overbeviste om, at der kan opnås en gensidigt fordelagtig post-Brexit ramme for fiskeriet.

Derfor glæder det også formand for EUFA, Gerard van Balsfoort, at præsident Juncker har meldt ud, at EU og holdet omkring Michel Barnier står klar til at diskutere den fælles fremtid, så snart beslutningerne er truffet i London.

– Hvert skridt væk fra afgrunden er vigtig for mænd og kvinder i EU og Det Forenede Kongerige, hvis levebrød afhænger af fiskeri. EUFA står nu klar til at bidrage til at opbygge et nyt forhold til vores britiske kolleger, der er baseret på gensidighed, forståelse og bevidsthed om vores århundreders fælles historie, siger formanden og tilføjer: 

– Vi støtter fuldt ud Michel Barniers indsats. Hr. Barnier har vist en stor forståelse for, hvor stærkt EU og Storbritanniens fiskeri hænger sammen. Vi ønsker ham held og lykke.

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn omstilling af fiskeriet

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn...