Resultatet af tobis skrabetogter lagt ind i det dynamiske havkort

DTU Aqua har nu lagt resultaterne fra årets tobis skrabetogter ind i det dynamiske havkort.

Tobissæsonen står for døren og åbner officielt mandag den 1. april 2019.

I den forbindelse har DTU Aqua lagt resultaterne fra årets tobis skrabetogter ind i GUDP-VIND projektets dynamiske havkort.

Formålet med GUDP-VIND projektet var at udvikle et elektronisk værktøj – et dynamisk havkort – der kan lede fiskerne i den rigtige retning og effektivisere fiskeriet. Derfor har fiskere og forskere nu i nogle år samarbejdet om at udvikle et dynamisk it-redskab i form af elektroniske havkort. Havkortene, som udover fiskeridata, vejr, strøm og havbiologi også indeholder udvalgte plotterfunktioner, kan bruges til at planlægge og målrette fiskeriet til gavn for både miljø og økonomi, for fisk som tobis og brisling, der udgør den største andel af industrifiskeriet, lever et ganske kort liv lavt i fødekæden.

På trods af, at GUDP-VIND projektet officielt er afsluttet, kan man stadig ganske gratis hente programmet på følgende adresse:

http://vind.anchorlab.dk/

Eftersøgning af fisker er indstillet

Den fisker, der mandag eftermiddag faldt over bord fra sin fiskekutter ved Søndervig er stadig ikke fundet, hvilket har fået forsvaret til at indstille...

Eftersøgning af fisker er indstillet

Den fisker, der mandag eftermiddag faldt over bord fra sin fiskekutter ved Søndervig er stadig...