Hollandsk fartøj fisker ulovligt ud for Hirtshals

Lokale fiskere fra Hirtshals var onsdag vidne til, at endnu et hollandsk fartøj fiskede ulovligt inden for 4 mils grænsen
af Helle Kristensen
01 nov 2019

Onsdag eftermiddag blev det hollandske fartøj UK56 Johanna Maria taget i at fiske inden for den tilladte grænse på 4 mil.

Flere danske fiskere bemærkede det hollandske fartøjs brud på reglerne, og har blandt andet dokumenteret det ved at tage billeder. Fiskeskipper Per Jensen udtaler til Nordjyske Stifttidende, at det danske kontrolskib Vestkysten befandt sig i nærheden, men kontrolfartøjet undlod, ifølge de fiskere der var vidne til episoden, at følge op på det ulovlige fiskeri.

I går fremgik det ellers her på siden, at man hos Søfartsstyrelsen, som følge af et øget behov for kontrol i Skagerrak intensiverede indsatsen i området.
Styrket kontrol af fiskeri i Skagerrak

Vi har talt med Fiskeristyrelsen, som vil komme med en opfølgning på sagen.

Onsdag d. 6 november afholder Fiskeriforeningen sammen med Kreds Nord et møde i Hirtshals, hvor også repræsentanter fra Fiskerikontrollen vil være til stede. På mødet vil det blandt andet blive drøftet, hvorledes man sikrer en bedre kontrol af fiskeriet i Skagerrak.  

Læs mere om:

Flere Nyheder